Dodik naglasio: Dionica auto-puta do Bijeljine biće gotova do kraja iduće godine

Dodik je tokom obilaska gradilišta dionice auto-puta Rača-Bijeljina zahvalio investitorima "Autoputevima Republike Srpske", izvođačima i nadzoru na pradanom radu na ovoj dionici.

12.06.2024. 16:26
  • Podijeli:
Odmaraliste Autoput BL Gradiska-64be192e4046f.webp Foto: Glas Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će do kraja iduće godine biti završena dionica auto-puta do Bijeljine, te istakao da je namjera Srpske da za četiri do pet godina bude završen auto-put od Banjaluke do Beograda.

Dodik je tokom obilaska gradilišta dionice auto-puta Rača-Bijeljina zahvalio investitorima "Autoputevima Republike Srpske", izvođačima i nadzoru na pradanom radu na ovoj dionici.

"Ovdje možete da svjedočite da je, kako to građevinci kažu, probijeno 18 kilometara dionice, a da su ostala još dva na kojima svi dinamično rade", rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da Republika Srpska i Srbija iz vlastitih sredstava finansiraju ovu dinonicu koja je na trasi integralnog saobraćajnog koridora od Banjaluke do Beograda.

"Gotovo sve trase na toj dionici se razmatraju, neke se dogovaraju, a ova se već izvodi. Mi imamo namjeru da četiri do pet godina završimo kompletnu dionicu auto-puta", rekao je Dodik.

On je istakao da mu je drago da vidi da je kompanija "Integral inženjering" kao izvođač veoma aktivan i da se u tom pogledu stvari odvijaju najbolje moguće.

"Naravno, Srbija je u značajnom dijelu pomogla izgradnju ove dionice, kao i izgradnju mosta na rijeci Savi koji je u cijelosti finansirala Vlada Srbije", rekao je Dodik.

On je istakao da ova dionica ostaje u vlasništvu Republike Srpske na upravljanje i korištenje i da mijenja karakter ovog regiona.

"Ovo je značajno za Republiku Srpsku i najveća je investicija koju je Bijeljina ikada imala. To košta 288 miliona KM, a Srpska je iz vlastitih izvora za ovu dionicu već uplatila blizu 100 miliona KM", rekao je Dodik.

On je naglasio da ovaj zahtjevni megaprojekat mogu da rade samo predani i stručni ljudi.

"U planskim smo aktivnostima u vezi sa izgradnjom brze ceste prema Zvorniku, dalje prema Sokocu, a ovih dana sam obaviješten od kineskog partnera da je obezbijeđeno finansiranje trase od Bijeljine do Brčkog i da će ti radovi vjerovatno početi ove godine", rekao je Dodik.

Kada se uzme u obzir da se gradi dionica od Vukosavlja prema Brčkom, kaže Dodik, to ukazuje da je "napadnuta" gotovo čitava dionica auto-puta.

"Ovo je kapitalan i najveći investicioni projekat Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je zahvalio Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je imao razumijevanja i koji sa zanimanjem prati završetak radova.

"Oni će nešto ranije završiti radove, jer su ranije počeli, ali u svakom slučaju vjerujem da ćemo do kraja idućeg godine imati izgrađenu dionicu auto-puta do Bijeljine koja završava na petlji pod nazivom `Bijeljina Sjever`", rekao je Dodik.

On je istakao da će odatle biti nastvljena izgradnja puta prema Brčkom i da će to biti povezano u naredne četiri, do pet godina.

"Nije lako, ali Republika Srpska i ovdje pokazuje sposobnost", rekao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()