Dodik ekskluzivno za UNU: Evo šta je dogovoreno na sastanku u Laktašima

Dodik smatra da sve dogovoreno je realno uskoro i očekivati u stvarnosti.

20.01.2024. 13:39
  • Podijeli:

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sastanak predstavnika vlasti na nivou BiH u Laktašima bio korektan, jedan od produktivnijih i da je sad najvažnije da se ono što je dogovoreno o Izbornom zakonu i implementira.

Na sastanku je, kako je navedeno, postignut i važan iskorak o ključnim pitanjima vezanim za evropski put BiH. 

"Nikšić i Konaković su veoma korektno interpertirali javnosti rezultate. Dogovor je onoga što smo mi htjeli, žao mi je što je to procurilo u javnost. Ja sam sačinio kako je to uobičajeno pregled stavova. Dostavio sam partnerima u Federaciji Bosne i Hercegovine", navodi Dodik.

Predsjednik Republike Srpske otkriva  za UNU da su stavovi Trojke gotovo identični kakvi pojavljuju u  medijima, kao i da su kao takvi u cjelosti dogovoreni.

"Želim da se zahvalim svima, mislim da je to bio jedan od produktivnijih sastanaka. Ostaje sada da se implementira što smo do sada dogovorili. Konkretno je dogovoreno da se ide na izbore, nema glasanja za zakon koji je došao u Dom naroda i vrati redovnu proceduru. Takođe, potrebna je izrada dopuna izbornog zakona. Dogovorene su zatvorene liste, podizanje izbornog cenzusa, kao i ugradnja mehanizma obaveznog glasanja i da mandat pripada stranci", otkrio je Dodik.

Dodik smatra da sve dogovoreno je realno uskoro i očekivati u stvarnosti.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()