Dodik: Bošnjaci žele da nametnu drugima neke svoje vrijednosti

Pojasnio da je ZAVNOBiH održan isključivo kao priprema za AVNOЈ, koji su uništili upravo oni koji danas hoće da slave ZAVNOBiH

25.11.2023. 16:08
  • Podijeli:
milorad dodik, 21 nov 2023 - foto Srna Borislav Zdrinja (1)-655c9b8196912.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se u RS neće slaviti 25. novembar, jer nije donesena nikakva odluka o tome, iako ga Bošnjaci pokušavaju nametnutni kao Dan državnosti.

- To je nacija koja pokušava da se izgradi tako da nametne drugima neke svoje vrijednosti kao opšte vrijednosti, što Srbi ne prihvataju. Mi možemo da prihvatimo BiH kakva je u Ustavu, ali je nje sve manje. Јasno kažemo da ne prihvatamo BiH koja nije u skladu sa Ustavom i to bi trebalo da bude vrlina - poručio je Dodik.

On je dodao da se samo u BiH oni koji podržavaju Ustav smatraju "antiprotivnim", a oni koji ruše Dejtonski sporazum i Ustav smatraju se junacima ovog vremena.

Prema njegovim riječima, danas u drugom dijelu BiH žele da nametnu 25. novembar kao neki dan državnosti i u tome istrajavaju muslimani i pozivaju se na odredbe ZANOBiH-a na čijem zasjedanju su većina bili Srbi.

On je pojasnio da je ZAVNOBiH održan isključivo kao priprema za AVNOЈ, koji su uništili upravo oni koji danas hoće da slave ZAVNOBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()