Dodik: Arhivska građa Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju pripada entitetima

Arhiv je pitanje kojim se bavimo duže vremena i on mora da se nađe na lokacijama i strukturama koje pripadaju entitetima", rekao je Dodik novinarima u Gacku

21.03.2023. 15:07
  • Podijeli:
Milorad Dodik_Tanjug-63bc16dc4bca0.webp Foto: Tanjug

Arhivska građa Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju mora da svoje mjesto nađe na lokacijama i u strukturama koje pripadaju entitetima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je, komentarišući zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da navedena arhivska građa bude pohranjena u BiH, istakao da Bećirović djeluje kao muslimanski predstavnik, a ne kao Predsjedništvo.

"Tako da je irelevantno šta on govori. Predsjedništvo čak nije ni nadležno da rješava to pitanje. Arhiv je pitanje kojim se bavimo duže vremena i on mora da se nađe na lokacijama i strukturama koje pripadaju entitetima", rekao je Dodik novinarima u Gacku.

On je dodao da Bećirović samo reciklira određene stare zahtjeve muslimana u BiH.

"U svakom slučaju irelevantno je da se samo jedan član Predsjedništva nešto raspisao, nešto on misli da treba, evo neka radi da vidimo šta će uraditi. Neće ništa uraditi", naglasio je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()