DF traži razrješenje Lidije Bradare

Smatraju da je Bradara prekršila zakletvu i nedostojna je funkcije predsjednice Federacije BiH

14.03.2023. 20:05
  • Podijeli:
lidija-bradara-una-1-.jpg

Klub poslanika Demokratske fronte uputio je zahtjev da se na dnevni red Druge redovne sjednice Predstavničkog doma FBiH uvrsti smjena/razrješenje predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare sa te pozicije.

Kako su naveli u zahtjevu predsjedavajućoj Predstavničkog doma Mirjani Marinković - Lepić, Bradara je "prekršila zakletvu i nedostojna je funkcije jer je iznijela vrlo sporne i neprihvatljive stavove u pogledu ličnosti osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića".

"Smatramo da je na navedeni način direktno prekršila zakletvu kojom se obavezala na poštivanje Ustava FBiH i vladavine prava, da njena izjava data u funkciji predsjednice entiteta FBiH ispunjava propisane uvjete za postojanje osnovane sumnje da je počnila nekoliko krivičnih djela u sticaju, da je povrijedila žrtve zločinca Kordića namjerno stvarajući atmosferu njihove dodatne viktimizacije, beznađa i straha, te da su to razlozi nedostojnosti za dalje obavljanje funkcije predsjednice entiteta FBiH", stoji u zahtjevu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()