Debevec i Mehmedagić nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i Tužilaštva

Nema dokaza da su vršene prisluškivanja prema političkim ličnostima

19.12.2023. 13:30
  • Podijeli:

O detaljima akcije privođenja predsjednika Suda BiH ranka Debeveca i bivšeg direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića danas je na konferenciji za medije govorio  Milanko Kajganić, glavni tužitelj Tužiklaštva BiH.

“Sazvao sam konferenciju da bi javnost upoznao o aktivnostima iz jučerašnjeg dana i kako bismo pokazali da se beskompromisno borimo protiv kriminala, bez obzira o kojim osobama je riječ i koju funkciju obavljaju. Što se tiče samog informisanja javnosti u potpunosti smo se otvorili prema javnosti koliko je to moguće, a da se ne dovede u opasnost istraga i predmete u kojima se postupa”, kazao je Kajganić.

Istaknuo je zbog čega su uhapšeni Ranko Debevec i Osman Mehmedagić.

“Dvojica osumnjičenih dokazima prikupljenim su počinila krivična djela zloupotrebe službenog polažaja, nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i zaposlene radnike Tužilaštva BiH prilikom provođenja istražnih radnji Tužilaštva BiH i Suda BiH. Nema dokaza da su vršene prisluškivanja prema političkim ličnostima, partijama. Provjerit ćemo sve informacije”, kazao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()