Daje li Tegeltija ostavku?

Hoće li doći do promjena u Vijeću ministara već na samom početku mandata

26.01.2023. 11:35
  • Podijeli:
zoran-tegeltija-una2 Cropped (1).jpg Foto: UNA

Zoran Tegeltija je jučer imenovan za ministra finansija BiH, ali za nekoliko mjeseci bi mogao dati ostavku na tu funkciju, saznaje Klix.ba.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, SNSD i HDZ su postigli dogovor da pozicija direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) pripadne stranci sa sjedištem u Banjaluci.

U rukovodstvu SNSD-a već vide Tegeltiju, bivšeg ministra finansija RS i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kao budućeg direktora UIO i čovjeka koji će zamijeniti Miru Džakulu (HDZ) koji već dva mandata vlada ovom krucijalnom državnom institucijom.

Džakuli je, podsjetimo, istekao mandat i novoformirano Vijeće ministara BiH treba novo ime.

Klix navodi da je plan da nakon Tegeltijine ostavke u njegovu fotelju ministra finansija BiH zasjedne kadar SNSD-a i to će najvjerovatnije biti neko iz Istočnog Sarajeva.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()