Cvijanović stigla u Moldaviju, sastala se s Orbanom

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH razgovarala s čelnicima zemalja u regionu

01.06.2023. 13:25
  • Podijeli:
cvijanovic orban instagram 23-6478802062a87.webp Foto: Instagram

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović stigla je u glavni grad Moldavije Kišinjev gdje će učestvovati u sastancima na Drugom samitu Evropske političke zajednice koji okuplja 47 lidera zemalja Evrope te institucija Evropske unije.

Nakon dolaska u Kišinjev, Cvijanović je uoči službenog dijela samita održala i niz bilateralnih susreta sa liderima zemalja regije i Evropske unije.

Između ostalog, Cvijanović se sastala sa predsjednicima Grčke, Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

"Razgovor o aktuelnim regionalnim pitanjima sa predsjednicima Srbije i Grčke i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije i Albanije uoči Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu", rekla je Cvijanović.

Pored toga, Cvijanović je iskoristila priliku i da se sastane sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

"Prijateljski susret u Kišinjevu, i kao i uvijek, prijatan i sadržajan razgovor sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom", poručila je.

Lidere zemalja uoči sastanka u Kišinjevu dočekala je predsjednica Moldavija Maia Sandu koja je svima poželjela dobrodošlicu.

Kada je riječ o liderima regije, pored zvaničnika iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Albanije, u Kišinjev je stigao i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kao i premijer Hrvatske Andrej Plenković. Također, na samit je stigla i predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()