Čubrilović zadovoljan: Značajan uspjeh javnih preduzeća

Aktivna tri gradilišta na dionicama auto-puta: Rača–Bijeljina, Rudanka–Putnikovo brdo/Koridor "Pet ce"/ i Banjaluka- Prijedor

29.11.2023. 20:10
  • Podijeli:
nedeljko-cubrilovic.jpg

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je zadovoljstvo pokazateljima poslovanja "Puteva Republike Srpske", "Autoputeva Republike Srpske" i "Pošta Srpske", istakavši značaj uspješnog rada ovih javnih preduzeća sa ciljem realizovanja planova i projekata putne infrastrukture i ostalih oblasti.

Direktori ova tri javna preduzeća informisali su danas Čubrilovića o rezultatima i stepenu realizacije planova u ovoj godini, te projektima i aktivnostima koje planiraju u 2024, saopšteno je iz Ministarstvom saobraćaja i veza.

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Milan Dakić istakao je da su ukupne investicije za putnu infrastrukturu u ovoj godini, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Vladom Republike Srpske, iznosile 140 miliona KM, od čega je 65 miliona za redovno održavanje, a 75 miliona za rehabilitaciju i unapređenje putne mreže u Republici Srpskoj.

On je naveo da je u toku ove godine preduzeće uspješno nastavilo sa relizacijom projekata na teritoriji Republike Srpske, da su pokrenute aktivnosti na novim projektima u saradnji sa Ministarstvom i Vladom Republike Srpske, te da se uskoro očekuje donošenje plana poslovanja za 2024.

Dakić je konstatovao da "Putevi Republike Srpske" redovno izmiruju svoje zakonske obaveze i obaveze prema izvođačima, te da su preduzete sve neophodne aktivnosti na zimskom održavanju magistralne i regionalne putne mreže Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora "Autoputeva Republike Srpske" Nedeljko Ćorić podnio je izvještaj Čubriloviću o poslovanju, a na sastanku je ocijenjeno da je ovo preduzeće finansijski održivo i stabilno, te da realizacija aktuelnih projekata teče planiranom dinamikom.

Konstatovano je da su trenutno, bez obzira na sve okolnosti, aktivna tri gradilišta na dionicama auto-puta: Rača–Bijeljina, Rudanka–Putnikovo brdo/Koridor "Pet ce"/ i Banjaluka- Prijedor, a da se intenzivno vode aktivnosti za izgradnju dionica auto-puta: Vukosavlje–Brčko, Bijeljina–Brčko i Johovac–Vukosavlje.

Razgovarano je o budućim planovima, sa akcentom na pripremu projekta izgradnje brzog puta Bijeljina–Zvornik–Milići–Vlasenica–Han Pijesak–Sokolac, navodi se u saopštenju.

Direktor "Pošta Srpske" Miladin Radović rekao je da je ovo preduzeće u ovoj godini ostvarilo ukupne prihode od 67,5 miliona KM, te zabilježilo povećanje ukupnih prihoda za 22 odsto u odnosu na isti period 2022. godine.

Radović je naveo da je dobit preduzeća sa prošlogodišnjih 763.000 KM povećana na 2,66 miliona KM, ističući da je na rast prihoda uticalo veliko povećanje obima usluga, kako u finansijskom prometu, tako i u brzoj pošti.

Čubrilović je naveo da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u kontinuitetu ulaže u izgradnju, modernizaciju i rekonstrukciju puteva, auto-puteva, poboljšanje kvaliteta magistralne i regionalne putne mreže Srpske i ostalih projekata iz resorne nadležnosti.

Ministar je ocijenio uspješnom dosadašnju saradnju sa resornim preduzećima na projektima koji se realizuju u Republici Srpskoj, navodeći da će u ponedjeljak, 4. decembra, biti održani sastanci i sa rukovodstvom "Aerodroma Republike Srpske" i "Željeznica Republike Srpske

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()