Čović: Nova vlada Federacije BiH biti formirana u narednih 30 dana

HDZ, odnosno HNS, ima svoju politiku u vezi sa formiranjem federalne Vlade, precizirajući da traže šest ministarstava, rekao je on

03.03.2023. 21:02
  • Podijeli:
Dragan Covic foto Anadolija-1665310556739.webp Foto: Anadolija

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će nova vlada Federacije BiH biti formirana u narednih 30 dana i naglasio da je stabilna koalicija njegove i stranaka predvođenih "trojkom".

Čović je naveo da HDZ, odnosno HNS, ima svoju politiku u vezi sa formiranjem federalne Vlade, precizirajući da traže šest ministarstava.

"Zajedno sa kolegama to ćemo dogovoriti. Predsjednik FBiH /Lidija Bradara/ će već od ponedjeljka krenuti u te procedure. Biće onih koji misle drugačije, ali mi idemo dalje raditi", naveo je Čović.

Komentarišući najavu potpredsjednika FBiH Refika Lende da neće podržati predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića za budućeg entitetskog premijera, Čović je rekao da se neće osvrtati na one koji misle drugačije, prenijeli su  mediji.

Čović je danas boravio u posjeti opštini Ravno gdje su ministar mora, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Hrvatske Oleg Butković i načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović potpisali ugovor o izgradnji regionalnog puta od Zavale do granice sa Hrvatskom

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()