Čović danas u Sarajevu sa "Trojkom"

Vjeruje da nema ni jednog razloga da se Vlada FBiH ne uspostavi

22.02.2023. 08:20
  • Podijeli:
Dragan Covic foto Anadolija-1665310556739.webp Foto: Anadolija

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović boravit će danas u Sarajevu gdje je najavljen sastanak sa predstavnicima "Trojke" (Naša stranka, Narod i pravda i SDP).

Čović je ovu posjetu najavio jučer nakon sastanka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

"Pokušaću u Sarajevu razgovarati sa kolegama koje čine opciju stranaka, evo krenuli smo kao "Osmorka", šta god to danas značilo u političkom ambijentu, i vjerujem i dijelim optimizam da nema nijednog razloga da se Vlada FBiH brzo ne uspostavi",  kazao je Čović.

Dodaje da partneri moraju biti "energičniji i dinamičniji"

"Vlada FBiH ne funkcioniše u sastavu već četiri godine, a i nedostaju dvije-tri godine. Nadam se da će unutar bošnjačke političke scene shvatiti da je ovo aktuelan politički trenutak i da blokade neće ići nikome u prilog. Nadam se da će HDZ s partnerima naći dovoljno mudrosti da se u Zastupničkom domu potvrdi Vlada FBiH",  naglasio je lider HDZ-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()