CIK BiH nije pozvana na konstitutivnu sjednicu PS BiH: "Čestitamo poslanicima"

Poziv na konstitutivnu sjednicu devetog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Centralna izborna komisija BiH nije dobila

01.12.2022. 13:07
  • Podijeli:
cik-638898c351195.webp Foto: CIK BiH

Danas je održana i konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Poziv na konstitutivnu sjednicu devetog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Centralna izborna komisija BiH nije dobila.

"U svim izbornim ciklusima do sada Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je pozivana na konstitutivne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojima je uručivala Uvjerenja o dodjeli mandata uvaženim poslanicima. Posebno je to značajno jer ovlasti Centralne izborne komisije BiH, kao neovisne državne institucije, proizilaze iz ovlasti najvišeg državnog zakonodavnog organa, Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine", saopštili su iz CIK BiH.

Održana je i konstitutivna sjednica devetog saziva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH koji ima 98 poslanika.

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima su uručili Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, Ahmet Šantić, Jovan Kalaba, Vlado Rogić i Željko Bakalar, članovi Centralne izborne komisije BiH.

"Izabrani zvaničnici dužni su u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u „Službenom glasniku BiH“, izvršiti elektronski unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH. Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u elektronskoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton štampa i potpisan dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH na verifikaciju", naveli su iz CIK BiH.

Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH su čestitali novoizabranim poslanicima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()