Čekala sam, čekala sam: Lendo eskivirao predsjednički dogovor

Lidija Bradara kaže da se Refik Lendo nije pojavio na sastanku, u SDA tvrde da za njega nije ni znao

16.02.2023. 18:15
  • Podijeli:
lidija-bradara-una-1-.jpg

Refik Lendo iz SDA nije došao na sastanak sa Lidijom Bradarom /HDZ BiH/ i Igorom Stojanovićem /SDP/, na kojem su između sebe trebali da izaberu ko će biti predsjednik, a ko potpredsjednici Federacije BiH /FBiH/ u narednom periodu.

Bradara je novinarima izjavila da su ona i Stojanović pola časa čekali Lendu, ali da se on nije pojavio na sastanku.

"Mi smo se dogovorili da sutra u 10.30 časova ponovo zakažemo sastanak i čekamo Lendu da se pojavi", rekla je Bradara, podsjećajući da je izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH početak za proces imenovanja federalne Vlade.

Stojanović je izrazio žaljenje što proces nije završen do kraja i pozvao Lendu da dođe na sutrašnji sastanak, kako bi bila uspostavljena Vlada FBiH.

Novinarima se obratio i Muamer Zukić iz SDA, koji je rekao da nije tačno da se Lendo nije odazvao za sastanak, jer nije ni znao za njega.

"Lendo je za dogovor, ali ljudski, ne na prepad", izjavio je Zukić i dodao da će Lendo, kao najstariji od troje izabranih u rukovodstvo FBiH, u razumnom roku, vjerovatno u narednih sedam dana, sazvati sastanak.

Predstavnički i Dom naroda Parlamenta FBiH izabrali su danas Bradaru, Lendu i Stojanovića za predsjednika i potpredsjednike Federacije, a oni međusobno treba da odluče ko će biti na poziciji predsjednika, odnosno potpredsjednika ovog entiteta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()