Burno i u SDP-u: Bećirović protiv imenovanja Mijatovića i Vukoje

Nezadovoljstvo oko kadrovskih rješenja

29.03.2023. 20:23
  • Podijeli:
denis becirovic foto UNA-63a487641635d.webp Foto: UNA

Izbori Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kandidature Vojina Mijatovića, Sanje Vlaisavljević i Anela Kljake za federalne ministre, glavni su razlozi zbog kojih je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić zatražio dodatno vrijeme za konsultacije u vezi sa izborom Vlade FBiH.

Dio SDP-a BiH, okupljen oko člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića izrazio je nazodovoljstvo kadrovskim rješenjima.

Uz Bećirovića su, kako saznaje Istraga, u ovom trenutku Damir Mašić, Irfan Čengić i Saša Magazinović, a na drugoj strani Nermin Nikšić, Vojin Mijatović i Jasmin Imamović.

Bećirović je, kako dalje navodi Istraga, danas imao niz sastanka sa kadrovima iz SDP-a BiH, a na jednom od njih je sugerisao federalnim zastupnicima te stranke da ne podrže Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda BiH.

Podržao ga je i Damir Mašić koji je, inače, član Komisije za izbor i imenovanja Parlamenta Federacije BiH koja ima presudnu ulogu prilikom izbora sudije Ustavnog suda BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()