Bošnjaci stavili veto na zakon o nepokretnoj imovini RS

Pet delegata u Klubu Bošnjaka – tri iz SDA i po jedan iz SDP-a i stranke 'Zelenih' danas je glasalo za pokretanje procedure

04.01.2023. 15:42
  • Podijeli:
nsrs-o-vstv.jpg

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS pokrenuo je postupak zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zakon o nepokretnoj imovini RS, izjavila je predsjedavajuća Vijeća naroda RS Srebrenka Golić.

Golić je navela da je pet delegata u Klubu Bošnjaka – tri iz SDA i po jedan iz SDP-a i stranke 'Zelenih', danas glasalo da postoji potreba za pokretanjem vitalnog nacionalnog interesa, dok su tri smatrala da nema povrede vitalnog interesa bilo kojeg naroda.

Ona je dodala da su na ovaj način ispunjene sve pretpostavke za pokretanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Golić je, nakon današnje sjednice Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, istakla da bi sjednica Kolegijuma trebala da bude održana 10. januara, nakon čega će biti zakazana sjednica Vijeća naroda RS na kojoj će se svi delegati izjasniti o tome.

Podsjetimo, NSRS je sporni zakon usvojila 28. decembra, po hitnom postupku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()