Borenović treći put u SIPA-i: Radi se o izbornoj prevari

Prema njegovim riječima, prividni haos stvara nova garnitura, a "iza scene sve funkcioniše"

25.10.2023. 13:22
  • Podijeli:
Borenovic_SIPA_foto_UNA-6538fa77c09c9.webp Foto: UNA

Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, danas u 12 sati dao je izjavu u sjedištvu SIPA-e u Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Tužilaštva BiH, povodom krivične prijave koju je podnio protiv N.N. lica zbog sumnje da se u postupcima tog ili tih lica nalaze obilježja više krivičnih djela – povreda tajnosti glasanja, izborna prevara, uništavanje izbornih isprava, zloupotreba službenog položaja, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje službene isprave.

Prijava je podnijeta kada je, nedugo nakon provođenja postupka izbora delegata u Dom naroda Parlamenta BiH, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u medijima izjavio da u svom telefonu posjeduje fotografije glasačkih listića, iako je fotografisanje strogo zabranjeno, što je dalje otvorilo sumnje u mogućnost činjenja više krivičnih djela od strane N.N. lica, prenosi SB.

Predsjednik PDP nakon što je napustio prostorije SIPA-e, okupljenim novinarima kazao je da se radi o izbornoj prevari.

"Neko bi rekao muljaži. Izbor delegata određuje i ko će biti vlast u ovoj zemlji i očekujem da pravosuđe ovaj proces dovede do kraja i da se dokaže ko je imao pristup glasačkim listicima", istakao je.

Dodao je da ako se dozvoli korupciju, onda smo dozvolili da korupcija bude plavilo ponašanja u ovoj zemlji.

"Ovo je treći put da ulazim u prostorije SIPA-e, pitam se ima li više smisla", kazao je.

Prema njegovim riječima, prividni haos stvara nova garnitura, a "iza scene sve funkcioniše".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()