Policajcu iz Banjaluke predložen jednomjesečni pritvor: Osumnjičen za spolnu zloupotrebu maloljetne osobe

MUP RS je jučer saopštio da je osumnjičeni policajac suspendovan

28.07.2023. 15:17
  • Podijeli:
okruzno-tuzilastvo-banjaluka-foto-d.pozderovic.jpg

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci poredložilo je jednomjesečni pritvor Z. P., policajcu iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolna zloupotreba maloljetne osobe.

On je uhapšen jučer u Banjaluci, zajedno sa E. V. iz Sarajeva koja se tereti za krivično djelo navođenje djeteta na prostituciju i kojoj je Osnovni sud Banjaluka prethodno odredio jednomjesečni pritvor.

MUP RS je jučer saopštio da je osumnjičeni policajac suspendovan.

Iz Okružnog javnog tužilaštva je danas saopšteno da se Z. P. sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u sticaju sa dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina.

"Osumnjičeni je u periodu od 18.7.2023.godine do 25.7.2023.godine, u Banjoj Luci, u namjeri sticanja imovinske koristi osobi inicijala D. M.(koja je izdala pod zakup apartman E. V.) u više navrata kao policijski službenik, prekoračenjem granica službenog ovlaštenja od E. V. zahtijevao da na ime zakupnine apartmana isplati novac D. M. Osumnjičeni je u sticaju počinio i dva krivična djela spolna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina na štetu maloljetnog djeteta ", saoppteno je iz Okružnog tužilaštva.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()