Pogledajte kako će izgledati Lidlova mega-građevina u BiH i kada će biti završena

Uveliko traju pripreme za početak poslovanja u BiH

29.03.2024. 22:41
  • Podijeli:
Lidl izgradnja BiH-655096f46dc0b.webp Foto: PRINTSCREE/YOUTUBE

Njemački maloprodajni lanac Lidl uveliko se sprema za početak poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kako je nedavno objavio Biznisinfo,ba, počela je gradnja velikog Lidlovog distributivnog centra u Lepenici između Sarajeva i Kiseljaka.

Ovaj logistički centar će biti ključna karika u distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica. Prostirat će se na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od 8 fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

BiznisInfo.ba sada donosi i izgled budućeg objekta čija je gradnja povjerena kompaniji “Energogroup” iz Beograda:

Projektant je firma NORTH Engineering iz Subotice. Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine. S obzirom na to da će do tada biti završena i izgradnja niza objekata, moguće je da do konačnog otvaranja prvih radnji njemačkog lanca dođe 2026. godine, saznaje BiznisInfo.ba.

U ovom logističkom centru bit će 120 utovarnih i istovarnih rampi a sadržavat će 5 temperaturnih zona i komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda.

Uključivat će moderne tehnologije, poput “pick-by-voice” upravljanja komisioniranjem, optimizovane procese i savremeno okruženje.

Aktivnosti u punom jeku
Inače, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji nekoliko marketa, zapošljavanju i obuci radnika itd.

Mnogi naši sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini.

Prije nekoliko dana počela je gradnja prvog maloprodajnog objekta u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, a BiznisInfo.ba je otkrio da je Lidl kupio i parcele u Vogošći i Lukavici.

Počela je i gradnja marketa u Gračanici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()