Počinju radovi u centru Banjaluke, obustave saobraćaja za vikend

Naoružajte se strpljenjem

02.11.2023. 12:30
  • Podijeli:
vrijeme-put-nebo-saobracaj-banjaluka Cropped (1).jpg Foto: UNA

U centralnoj gradskoj zoni u Banjaluci danas počinju radovi na uvođenju jednosmjernog režima saobraćaja.

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od danas, 2. novembra do nedjelje, 5. novembra biti izvođeni radovi na implementacija mjera u cilju uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja.

"Predmetni radovi izvodiće se u nekoliko faza i to na način da u četvrtak i petak,  2. i 3. novembra saobraćaj neće biti obustavljen, dok će u dane vikenda 4. i 5. novembra doći do obustave saobraćaja", objasnili su iz Odjeljenja, te dodali da se plan aktivnosti sastoji se od nekoliko radova.

"Tako će se u četvrtak, 2. novembra od 17. časova do jedan čas iza ponoći u petak 3. novembra pristupiti uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, od  Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save i u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića, bez obustave saobraćaja", pojasnili su oni, te dodali da će u petak 3. novembra od devet do 16 časova pristupiti uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana i u Vidovdanskoj ulici, bez obustave saobraćaja.

"U subotu 4. novembra  od sedam  do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, dok će istog dana od 12 do 18 časova saobraćaj biti obustavljen saobraćaj u Ulici prvog krajiškog korpusa, od Olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića", istakli su oni.

Dodaju da će u nedjelju 5. novembra,  od osam do 12 časova doći do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, dok će od 12 do 19 časova doći do obustave saobraćaja u Vidovdanskoj ulici.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da su, u zavisnosti od vremenskih uslova, ali i dinamike izvođenja radova, moguće korekcije planiranih obustava saobraćaja.

"U toku izvođenja radova biće obezbijeđena asistencija službenika Minisatrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske", potvrdili su oni, te mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje, zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Podsjećamo, da ove aktivnosti podrazumijevaju kompletno iscrtavanje novih linija i brisanje već postojećih, iscrtavanje nekoliko kilometara biciklističkih staza, postavljanje pametnih semafora, kao i prilagođavanje posebne trake za javni prevoz i taksiste.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()