Oglasio se Turkish Airlines: Nemamo planove uvoditi letove iz Banjaluke

S druge strane operacije u Sarajevu dodatno proširene na čak 21 let u sedmici

13.12.2023. 12:29
  • Podijeli:
turkish-airlines-avion.png

Turkish Airlines planira povećati frekvencije na nekoliko ruta u regiji tokom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta iduće godine, ali je isključio mogućnost uvođenja letova za Banjuluku nakon razgovora s dužnosnicima aerodroma. 

Osim svojih nedavno najavljenih planova za povećanje operacija prema Zagrebu s četrnaest na osamnaest sedmično, Turkish će također povećati usluge na svom drugom odredištu u Hrvatskoj - Dubrovniku - s pet tjednih rotacija tokom ljeta 2023. na dnevne. Dodatna usluga ponedjeljkom i srijedom uvodi se od 31. marta.

Prijevoznik će također proširiti svoje operacije u Sarajevu dodavanjem dodatne sedmične rotacije za ukupno 21 let u sedmici. Uprkos razgovorima između Turkish Airlinesa i vlasti iz Aeordroma Banjaluka, prijevoznik je odbacio uvođenje svoje druge destinacije u Bosni i Hercegovini. 

"Postoje komercijalne i strukturne procjene aerodroma, a Banjaluka još uvijek radi na tome. Međutim, nemamo planove za kratkoročno pokretanje operacija prema ili iz aerodroma Banjaluka", rekli su iz Turkish Airlinesa, javlja Ex-Yu Aviation. 

Komentirajući dalje svoju prisutnost u regiji, prijevoznik je rekao: “Nedavnim pokretanjem letova za Tivat, ukupan broj odredišta u cijeloj regiji Balkana dostigao je sedamnaest. Blisko surađujemo s lokalnim vlastima na razvoju turizma i poslovnih odnosa. Osim toga, kontinuirano širimo svoju prisutnost u ovoj regiji ulažući u inovativne tehnologije i putničko iskustvo."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()