Ministarstvo vanjskih poslova: Preporuke građanima BiH da ne putuju u Palestinu i Izrael

Građani koji se nalaze u ovoj zemlji mogu da se obrate Ambasadi BiH u Tel Avivu. Dodali su da se građani mogu obratiti i ambasadama BiH u Amanu (Jordan) ili Kairu (Egipat)

09.10.2023. 17:57
  • Podijeli:
gaza palestina reuters-650f36493d31b.webp Foto: Reuters

Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVP) oglasilo se povodom posljednjih dešavanja u Izraelu, saopštivši preporuke da se ne ide na putovanje u Izrael i Palestinu.

"Državljanima BiH se ne preporučuje putovanje u Palestinu i Izrael, posebno u Pojas Gaze. Na Zapadnoj obali do sada nije bilo sukoba, ali je ipak preporučljivo da se ne putuje ni na Zapadnu obalu bez prijeke potrebe. Ne preporučuje se putovanje u Izrael, a građani koji se nalaze u ovoj zemlji mogu da se obrate Ambasadi BiH u Tel Avivu", saopštili su iz MVP-a.

Dodali su da se građani mogu obratiti i ambasadama BiH u Amanu (Jordan) ili Kairu (Egipat), sa navedenim detaljima o imenu i prezimenu, adresi boravka u BiH, broj putne isprave BiH, te mjesta boravka u Palestini i Izraelu, te sa neophodnim kontakt podacima, kako bi se pronašao način za pružanje podrške.
"Kontakt telefoni Ambasade BiH u Kairu: (fiksna linija): + (2) 02 374 99 191: kontakt telefoni uposlenih u Ambasadi su: ambasador dr. Sabit Subašić: + (2) 0103 047 1902; ministar savjetnik Armin Limo: + (2) 0101 767 3304...", navodi se.

Također, moguće je obratiti se Ministarstvu vanjskih poslova BiH putem telefona: +387 33 281 234 i e-maila: emergency@mvp.gov.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()