Meteorolozi izdali upozorenje: Ovim dijelovima BiH prijete obilne padavine

Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana

07.06.2023. 09:37
  • Podijeli:
kiša pljusak vladimir šporičić tanjug-6475938addbb6.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

U većem dijelu BiH danas će biti sunčano uz malu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Livno 12; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 13; Bugojno, Drvar, Sanski Most, Sokolac 14; Banja Luka, Bihać, Sarajevo 15; Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica, Zvornik 16; Doboj, Trebinje 17; Mostar, Neum 18; Bijeljina, Gradačac 19; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana.

Poslije podne i dio večeri očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a i ostatku zemlje sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 °C.

Uz nestabilno vrijeme, kod hroničnih bolesnika su moguće nešto jače tegobe, osobito u toplijem dijelu dana, kada će osim relativno visokih temperatura, problem predstavljati i porast sadržaja vlage u zraku, te izraženiji osjet sparine. Preporučljivo je u ovom periodu izbjegavati teže fizičke napore. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja. Svježija noć i jutro, kao i mirniji san, pozitivno će djelovati na opštu sliku.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()