Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

Nasilje od iste osobe trpi od 2021. godine

03.07.2024. 19:33
  • Podijeli:
Nedim Sladić-657d81490dad1.webp Foto: NOVA BiH

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je na društvenim mrežama da je dobio prijetnje smrću i da će slučaj biti prijavljen policiji.

“Danas sam primio direktne prijetnje smrću samo zato što obavljam svoj posao – posao meteorologa. Naravno, osjećaj nije nimalo prijatan, ali to znači da radim svoj posao kako treba”, naveo je Nedim Sladić.

Kaže da posao u medijima sa “sobom nosi ovakva očekivanja”.

“Kada radite u medijima, ovo je nešto što možete očekivati. Uvrede dolaze u paketima. Zadržat ću hladnu glavu i pozitivan stav. Ovo me neće zaustaviti i uplašiti, tako da u narednih sat ili dva možete očekivati novu prognozu”, kaže Sladić.

Također, dodao je da nasilje od iste osobe trpi od 2021. godine i da je odlučio da je dosta te poručio da će slučaj biti proslijeđen policiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()