Gradi se novi nacionalni stadion u BiH

Izdata saglasnost

08.05.2023. 20:31
  • Podijeli:
stadion_opcina novi grad 1-64593fcdc22b9.webp Foto: Općina Novi Grad

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je prvi sastanak sa novim kantonalnim ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom na temu izgradnje Nacionalnog stadiona.

"Općina Novi Grad Sarajevo već je izdala urbanističku saglasnost za izgradnju stadiona IV kategorije kapaciteta 32.000 gledalaca na lokalitetu Rajlovca", naveo je Efendić.

Kako je rekao, većina zemljišta potrebnog za izgradnju je u već državnom vlasništvu.

"Danas je postignut načelni dogovor da općina u saradnji sa Vladom KS do kraja ove godine osigura sredstva za potpuno rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izradu glavnog projekta. Nakon toga u saradnji sa Nogometnim savezom BiH i ostalim nivoima vlasti radilo bi se na zatvaranju finansijske konstrukcije izgradnje jednog od najvažnijih objekata u Bosni i Hercegovini, Nacionalnog stadiona", naglasio je Efednić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()