Gosti Reaktora: Podrška iz RS skupu u Srbiji bila je očekivana

U emisiiji koju uređuje i vodi Dubravka Gajić bili su politikolozi Vojislav Savić i Velizar Antić

30.05.2023. 11:41
  • Podijeli:

Podrška, koju su vlast i opozicija iz Republike Srpske, pružili protestu "Srbija nade", bila je očekivana - saglasni su gosti "Reaktora", politikolozi Vojislav Savić i Velizar Antić.

"Ko god misli da vodi Republiku Srpsku, mora da gleda u Beograd, ali ne i da bude slijepo poslušan", naglasio je Savić.

U razgovoru sa našom Dubravkom Gajić, Savić i Antić su poručili da je ta podrška, zapravo, borba za podršku Aleksandra Vučića.

"I vlast i opozicija iz Srpske se bore za to da imaju podršku vlasti u Beogradu, prije svega, Aleksandra Vučića, jer on uživa povjerenje naroda u Republici Srpskoj", kaže Antić.

Da uspjeh mitinga nije jednak uspjehu na izborima, zaključeno je u "Reaktoru".

"Prelijevanje uspjeha sa mitinga na izborni rezultat je mukotrpan posao. Ako nemate lidera koji će da artikuliše taj bunt, koji će da artikuliše to nezadovoljstvo, ti glasovi će samo da se raspu. Dakle, lider treba da napravi slivnik tog nezadovoljstva, koji će da se pretvori u izbornu volju. Jako je teško transformisati nezadovoljstvo u izborne rezultate", kaže Savić.

Akcenat i dalje ostaje na riječi "podrška". Da li predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić stoji uz novoosnovanu partiju Jelene

Trivić - Narodni front, te da li će opozicionari iz Republike Srpske zajedno krenuti u naredne lokalne, a zatim i opšte izbore?

"Nemamo nijedan dokaz da 'Narodni front' ima podršku Aleksandra Vučića", ističe Savić.

"Teške riječi, ukoliko se nastave, mogle bi da budu prepreka ka novom jedinstvu opozicije", kategoričan je Antić.

Savić i Antić su ostali saglasni i kada je riječ o Vučićevom povlačenju sa čela SNS-a, te osnivanju novog pokreta, zaključivši da je 'Narodni pokret', zapravo, produžena ruka SNS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()