Fajon: Očekujem kandidatski status za BiH do kraja godine

Zvanična Ljubljana snažno podržava BiH na EU putu

14.11.2022. 12:30
  • Podijeli:
tanja-fajon-pixsell.jpg

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon rekla je danas uoči sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU da se treba posebna pažnja posvetitit Zapadnom Balkanu.

"Govorit ćemo o Zapadnom Balkanu. Brine nas situacija na Kosovu. Ne trebamo dodatne destabilizacije, kao ni političke nestabilnosti u Crnoj Gori. Također, tu je i pozitivno mišljenje o statusu kandidata za EU Bosni i Hercegovini. Tu je Slovenija igrala veliku ulogu i nadam se da će do kraja godine Evropska unija dati status kandidata Bosni i Hercegovini. Imam osjećaj da je podrška mnogo veća nego ranije za ovaj korak", zaključila je ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon.

Podsjećamo, ranije su iz Brisela najavili da će glavne teme razgovora osim Zapadnog Balkana biti i situacija u Ukrajini, te eventualnog uvođenja novih sankcija Iranu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()