Žuto upozorenje zbog vjetra i kiše

Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar", objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda

15.11.2023. 09:46
  • Podijeli:
vjetar_anadolija 22-641181a58740d.webp Foto: Anadolija

Meteoalarm objavio je žuto upozorenje za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će puhati i do 70 kilometara na čas, a za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle zbog najavljene kiše.

Za regiju Banjaluka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na čas.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar", objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za regiju Višegrad očekuje se količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

"Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog padavina", navedeno je u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na čas.

Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()