Završnica Teatar festa: "Pozorišta otvaraju mnoga bolna pitanja"

Teatar fest večeras je dodijelio nagrade

11.06.2023. 20:41
  • Podijeli:
Teatar fest1_UNA-648614f960af1.webp Foto: UNA

Za najboljeg glumca nagradu je dobio Marko Baćović iz Crnogorskog narodnog pozorišta a najbolju glumicu Jasna Diklić iz Sarajevskog ratnog teatra i Vanja Ejdus iz Narodnog pozorišta Beograd.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Jug Đorđević za predstavu "Uspavanka za Aleksiju Rajčić".

Najbolja predstava u cjelini je takođe "Uspavanka za Aleksiju Rajčić".

"Na svakom festivalu ova predstava je osvojila nagradu a premijerno je izvedena u aprilu prošle godine", poručili su organizatori.

Jelena Kajgo dobila je nagradu za najbolji tekst, za predstavu "Rolerkoster".

Dijana Grbić, direktorka Narodnog pozorišta RS poručila je kako je "uzajamnost koju njeguju suština pozorišne umjetnosti". 

"Umjetnost je po ko zna koji put pokazala svoju snagu. Pozorišta otvaraju mnoga bolna pitanja, taj svevremenski zadatak pozorišne umjetnosti nije nimalo lak. Sa ovih dasaka i večeras šaljemo ljubav i baš kao i ljubav umjetnost nikada ne prestaje", poručila je Grbićeva.

Izvođenjem opere "Deca" u čast nagrađenima, a u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu,  koja je nastala po istoimenom romanu autorke Milene Marković, završen je 25. Teatar fest "Petar Kočić".

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()