Završen pregled sumnjivog prtljaga na aerodromu u Sarajevu: Putnik zaboravio ruksak

Aktivnosti na aerodromu nastavljene su u skladu sa propisanim rasporedom za današnji dan

08.04.2023. 15:03
  • Podijeli:
aerodrom_Sarajevo_ruksak_foto_Klix-64315cad9376b.webp Foto: Klix.ba

Pripadnici Granične policije i drugih službi završili su KDZ pregled na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a koji je organizovan zbog sumnjivog ruksaka koji je ostavljen na aerodromu.

Odmah nakon što je ruksak primijećen, poduzete su sve mjere te je dio aerodroma evakuisan i ograđen žutom trakom.

Pripadnici sigurnosnih službi izašli su na teren te su obavili KDZ pregled kojim je utvrđeno kako nije riječ o eksplozivnoj napravi ili nečemu sličnom, a što bi moglo ugroziti sigurnost putnika.

Sadržaj ruksaka je pregledan te je utvrđeno kako ništa iz njega ne predstavlja opasnost tako da je riječ samo o zaboravnosti jednog od putnika na aerodromu u Sarajevu.

Nakon obavljenog pregleda ruskak je uklonjen, a aktivnosti na aerodromu nastavljene su u skladu sa propisanim rasporedom za današnji dan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()