Zabranjen uvoz sadnica voća porijeklom iz Hrvatske i Italije

Uvoz kontrolisane pošiljke ukupne neto težine 4,5 tona zabranjen je i naređeno je vraćanje pošiljaocu, navedeno je u saopštenju

27.11.2023. 16:40
  • Podijeli:
sadnice_ilustracija_pixsell-6564b23ee9ee4.webp Foto: Pixsell

Fitosanitarna inspekcija zabranila je na graničnom prelazu Bijača uvoz pošiljke od 778 sadnica voća porijeklom iz Hrvatske i Italije zbog neispunjavanja uslova za uvoz, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

U postupku inspekcijskog nadzora i obavezne zdravstvene kontrole pri uvozu pošiljke drveća i drugog bilja utvrđeno je da pošiljka sadrži po 10 sadnica borovnice, maline i kupine koje nisu navedene na priloženoj uvoznoj dozvoli Uprave za zaštitu zdravlja bilja i nisu upisane u važeću sortnu listu u BiH, kao i da preostali dio pošiljke nije označen u skladu sa važećim propisima za uvoz.

Uvoz kontrolisane pošiljke ukupne neto težine 4,5 tona zabranjen je i naređeno je vraćanje pošiljaocu, navedeno je u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()