Za vikend snijeg i padavine

Minimalne temperature zraka variraće od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 4°C do 9°C. Najviše dnevne između 0°C i 5°C u Bosni, do 11°C na jugu zemlje

14.12.2023. 12:45
  • Podijeli:
AA-20230404-30758120-30758114-U_BIH_DANAS_OBLACNO_VRIJEME_U_SARAJEVU_SA_SNIJEGOM-642bdac5a7b6e.webp Foto: Anadolija

 U petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini vremenske prilike će biti primjerenije datumu u kalendaru.

Uz pad temperature zraka slabe padavine će na planinama biti u obliku snijega, a na sjeveru i u centralnim područjima Bosne u obliku kiše koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne preovladavaće pretežno sunčano. Puhat će umjeren vjetar sjevernog smjera, u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerena do jaka bura, koja će do kraja drugog dana vikenda oslabiti.

Minimalne temperature zraka variraće od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 4°C do 9°C. Najviše dnevne između 0°C i 5°C u Bosni, do 11°C na jugu zemlje.

Stabilno i suho vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se početkom sljedeće sedmice (18.decembra). U Bosni je moguća magla, naročito u kotlinama i duž riječnih tokova.

Od četvrtka, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima očekujemo nove padavine u našoj zemlji. U Hercegovini kiša, a u Bosni većinom snijeg ili susnježica.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 25. decembra do kraja prognoznog perioda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()