Vlada FBiH naložila izradu zakona o upotrebi znakovnog jezika

Zadatak ove interresorne radne grupe je da u roku 120 dana pripremi Nacrt zakona o upotrebi znakovnog jezika na nivou Federacije BiH i isti dostaviti Vladi FBiH

04.10.2023. 13:55
  • Podijeli:
Vlada FBiH-64c14bdb7eee6.webp Foto: Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH prihvatila je danas informacije federalnih ministarstava pravde, rada i socijalne politike te obrazovanja i nauke koje se odnose na izradu Nacrta zakona o upotrebi znakovnog jezika u Federaciji BiH.

Istovremeno je Federalno ministarstvo pravde, zaključkom Vlade, zaduženo da u roku od 15 dana od dana donošenja ovog zaključka formira interresornu radnu grupu u kojoj će biti predstavnici federalnih ministarstava pravde, obrazovanja i nauke, finansija te rada i socijalne politike, kao i predstavnici deset kantona u Federaciji BiH.

Zadatak ove interresorne radne grupe je da u roku 120 dana pripremi Nacrt zakona o upotrebi znakovnog jezika na nivou Federacije BiH i isti dostaviti Vladi FBiH.

Informacije resornih ministarstava s prijedlozima zaključaka razmatrane su na današnjoj sjednici u okviru utvrđivanja mišljenja o Prijedlogu zakona o upotrebi znakovnog jezika na nivou Federacije BiH, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Admir Čavalić.

U skladu sa tim, Vlada je na ovaj prijedlog zakona utvrdila i mišljenja Federalnog ministarstva pravde, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike te Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()