VitezoNevesinjske olimpijade: Preminuo Savo Kovačević iz Gacka

Savo Kovačević je gotovo četiri decenije izazivao divljenje ljubitelja konjičkog sporta u Hercegovini. Viteška nadmetanja na Bratačkom lugu privlačila su najviše posjetilaca pa su se i priče o šampionima dalje čule.

10.04.2024. 10:35
  • Podijeli:
Olimpijada NEVESINJE-661642cadc2bc.webp Foto: N1

U vječnost se preselio Savo Kovačević iz Gacka, jedan od vitezova Nevesinjske olimpijade. Ugledni Gačanin, poznat širom Hercegovine, preminuo je sinoć u 86. godini.

Sahrana će biti obavljena sutra u 14 časova na seoskom groblju u Srđevićima.

Savo Kovačević je gotovo četiri decenije izazivao divljenje ljubitelja konjičkog sporta u Hercegovini. Viteška nadmetanja na Bratačkom lugu privlačila su najviše posjetilaca pa su se i priče o šampionima dalje čule.

Čestiti i razboriti Kovačevići uvijek su bili među najboljim stočarima u Gacku, a takmičenje na Nevesinjskoj olimpijadi za njih je ponajviše bilo čast i ponos. Savo je još kao dječak 1954. godine dobio povjerenje svog oca Alekse da jaše konja, a taj njegov debi završen je najljepši način, osvajanjem prve nagrade.

U narednim decenijama Savo je nanizao najviše trofeja u najpopularnijoj disciplini nevesinjskog sabora tradicije i viteštva, a njegov Miško je sa osam trijumfa najuspješnije grlo koje je ikad trčalo nevesinjskim ravnim barama.

Kovačević je posljednjih godina sa mnogo volje učestvovao u aktivnostima za kandidaturu Nevesinjske olimpijade za UNESKO listu, prenosi Trebinje.com.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()