V.d. direktor Službenog glasnika RS potvrdio: 'Bio sam na ispitivanju u SIPA-i'

Podsjetimo, zakoni po kojima se odluke visokog predstavnika u BiH i odluke Ustavnog suda BiH neće objavljivati niti primjenjivati u bh. entitetu RS su stavljeni van snage odlukom Christiana Schmidta 1. jula

19.07.2023. 11:24
  • Podijeli:
Milos Lukic-64a99469b4d75.webp Foto: SNSD.org

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je kako ga je Državna agencija za istrage i zaštitu ispitala u slučaju objavljivanja zakona koji je stavljen van snage odlukom visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta (kojeg ne priznaju u RS op.a.).

U razgovoru za Glas Srpske, Miloš Lukić je rekao:

"Bio sam već na ispitivanju u SIPA i negirao sve što mi se stavlja na teret. Ključna stvar je da, kao vršilac dužnosti direktora, svoj posao temeljim isključivo na zakonu, a zakon nam je stavio u obavezu da objavljujemo sva akta koje prema nama upute institucije RS".

Podsjetimo, zakoni po kojima se odluke visokog predstavnika u BiH i odluke Ustavnog suda BiH neće objavljivati niti primjenjivati u bh. entitetu RS su stavljeni van snage odlukom Christiana Schmidta 1. jula.

Nakon što je Lukić, koji je funkciju preuzeo 8. jula nakon ostavke Milke Devušić, objavio ove zakone u Službenom glasniku RS, SIPA je pretresala prostorije ovog javnog preduzeća.

Sada je potvrđeno i da je Lukić, u sklopu te akcije, ispitan. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()