Usred zime prestaje s radom gradska toplana u Livnu

Dugogodišnji korisnici od kojih su neki gradske i kantonalne institucije prešli su na vlastite izvore toplotne energije

01.02.2023. 08:28
  • Podijeli:
radijatori-grijanje-pixabay.jpg Foto: Pixabay

JP Komunalno d.o.o. Livno će zbog nedovoljnog broja korisnika i neodrživosti sistema prestati proizvoditi i isporučivati toplotnu energiju korisnicima na području Grada Livna.

Kako je saopćeno iz tog preduzeća, isporuka grijanja prestat će za sedam dana.

Inače, problemi su počeli u oktobru prošle godine kada je Gradsko vijeće na inicijativu ovog preduzeća usvojilo odluku kojom je za sto posto povećana cijena opskrbe toplotnom energijom za domaćinstva, tj. 235 posto za firme u Livnu.

Kao razlog donošenja te odluke, navedeni su poznati poremećaji na tržištu energenata, inflacija i problemi s dobavljačima energenata, odnosno drvnim sječkama koju javno preduzeće dobavlja od firme Prima Prom iz Banjaluke.

Upravo zbog takve odluke, njihovi dugogodišnji korisnici od kojih su neki gradske i kantonalne institucije prešli su na vlastite izvore toplotne energije.

Međutim, zadržali su određeni broj korisnika koji će se, zbog ove najave, sada morati snalaziti za grijanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()