Upozorenje farmerima: Zabrana prodaje odnosi se samo na svinje

Prodaja ili izlaganje svih ostalih životinjskih vrsta dozvoljena je na stočnim pijacama

03.07.2023. 14:10
  • Podijeli:
shutterstock Svinja veterinar-649b0956ec89e.webp Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava farmere da se zabrana organizovanja sajmova i izložbi, kao i rada stočnih pijaca na teritoriji cijele Republike Srpske odnosi isključivo na prodaju i izlaganje svinja.

Prodaja ili izlaganje svih ostalih životinjskih vrsta dozvoljena je na stočnim pijacama, sajmovima ili izložbama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da je ovo obavještenje uslijedilo usljed pitanja jednog broja poljoprivrednika koji nisu bili sigurni da li se zabrana odnosi na sve životinje ili samo na svinje

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()