Uklonjene kazaljke sa sarajevske Katedrale

Na zvonicima jednog od simbola Sarajeva nedostaju kazaljke, što je vrlo neobično za objekat koji je otvoren još 1887. godine

19.03.2024. 16:19
  • Podijeli:
katedrala (2)-643290af70406.webp Foto: Anadolija

Građane Sarajeva posljednjih dana dočekuje nesvakidašnji prizor na Katedrali Srca Isusova u centru grada.

Na zvonicima jednog od simbola Sarajeva nedostaju kazaljke, što je vrlo neobično za objekat koji je otvoren još 1887. godine.

Razlog je taj što je nedavno jak vjetar odnio jednu od kazaljki sata, koja je uslijed udara otpala sa desnog zvonika i pala na tlo.

Srećom, povrijeđenih osoba nije bilo, a iz gradske Uprave su odlučili renovirati sve satove na sarajevskoj Katedrali s posebnim akcentom na sigurnost kako se slične stvari ubuduće ne bi ponovljale.

Obnovu zvona na Katedrali platit će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je nedavno izjavila kako nije riječ o populističkom potezu, već o iskrenoj želji za rekonstrukcijom objekta koji ima ogroman kulturno-historijski značaj za sve građane.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()