Ukazali na problem sa nedostatkom parkinga: Banjalučki DEMOS predlaže izgradnju velike garaže

Na lokaciji između Tropik marketa i škole Vuk Karadžić u banjalučkom naselju Borik

08.12.2023. 13:56
  • Podijeli:
Garaža banjaluka1-65730fa4b0755.webp Foto: Idejno rješenje

Ne možemo više dozvoliti da se u Banjaluci grade samo zgrade, bez adekvatne infrastrukture saobraćaja i parkinga. Zbog toga predlažemo da se na lokaciji između Tropik marketa i škole Vuk Karadžić u banjalučkom naselju Borik izgradi velika garaža na četiri sprata.

Poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

On je rekao da je u toku izrada izmjene djela regulacionog plana u naselju Borik. Bosančić je pojasnio da je na mjestu sadašnje tržnice planiran tržni centar.

- Na lokaciji nekadašnje „Fruktone“ planirane su isto zgrade, kao i na dijelu gdje se nalazi dječije igralište. Demos predlaže da se na ovoj lokaciji, a koja je značajna za život Borika, planira izgradnja velike garaže sa prizemljem i tri sprata, kao i krov koji bi bio iskoristiv. Smatramo da je to neophodno kako Boriku kao dobro urađenom planskom naselju, tako i za cijeli grad, jer u Banjaluci nedostaju parkinzi – istakao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, oni su otvoreni za prijedloge i sugestije.

- Takođe, u prizimelju garaže bi se mogli nalaziti i poslovni prostori u kojima bi bile smještene zanatske radnje. Želim da istaknem, da se ne mogu samo graditi zgrade bez ikakvog plana. Osim toga, mi ćemo predložiti i da se na četiri lokacije, na ulazima u Banjaluku, takođe izgrade garaže. Na taj način će Banjaluka biti dobro planiran grad i biće obezbijeđen parking – poručio je Bosančić.

Član predsjedništva DEMOS Banjaluka Dragan Talić podsjetio je da je Borik bio prvo naselje koje je imalo biciklističke staze.

- Borik sada ima problem sa parkingom. Stanovnici Borika kada dođu kući sa posla, pola sata se se moraju vozati da bi našli parking mjesto. Zato predlažemo da se na mjestu sadašnje tržnice, a gdje su planirane zgrade, izgradi montažna garaža sa 500-600 parking mjesta. Ona bi imala ulaz iz Beogradske i ulice Relje Krilatice. Takođe, bitno je istaći da je u blizini škola, pa bi se riješilo i pitanje bezbjednosti djece – pojasnio je Talić.

On je isto rekao da bi se u prizemlju mogli napraviti i poslovni prostori u kojima bi se nalazile zanatske radnje koje se potrebne stanovnicima.

- Kako god da se dogovori finansiranje, finansijer će u kratkom roku otplatiti investiticiju. Predlažemo da objekat bude montažni, jer će se brže završiti – pojasnio je Talić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()