Udruženje slijepih KS apeluje na bahate i neodgovorne vozače: Kako da slijep čovjek izađe iz prostorija?

Kako se vidi na fotografiji, ulaz u prostorije udruženja slijepih KS je totalno blokirao vozač koji je tu parkirao svoje vozilo

11.03.2024. 21:25
  • Podijeli:
Udruženje slijepih KS_parking_foto_FB-65ef59b6d3f86.webp Foto: Facebook/Udruženje slijepih Kantona Sarajevo

Udruženje slijepih KS danas se oglasilo na zvaničnom Facebook profilu gdje su ukazali na probleme koje imaju sa bahatim i neodgovornim vlasnicima automobila.

Naime, kako se vidi na fotografiji, ulaz u prostorije udruženja slijepih KS je totalno blokirao vozač koji je tu parkirao svoje vozilo.

Problem je veći time što je automobil parkiran preko taktilnih vodilica koje su ključne da bi slijepe osobe mogle uopšte ući u prostorije.

“Kako da slijep čovjek izađe iz prostorija Udruženja slijepih KS???????. Ovo je svakodnevna situacija, nesavjesni vozači ostavljaju parkirano auto ispred ulaza, preko taktilnih vodilica koje vode do ulaza Udruženja. Slijepe osobe koje dolaze u Udruženje pokušavaju ući ili izaći, zbunjene, dezorijentisane i uprljane od parkiranih vozila. Dokle više????!!!”, poručili su u postu na Facebooku uz objavu fotografije koja potvrđuje sve napisano.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()