U Stocu se saniraju kuće i zgrade oštećene u stravičnom zemljotresu

Prvi na listi koji se saniran bio je krov Veterinarske stanice

06.10.2022. 12:29
  • Podijeli:
skola-stolac-una.jpg

U Stocu je prošle sedmice počela sanakcija krovova na više lokacija, a koji su oštećeni u stravičnom potresu koji je pogodio ovaj grad u aprilu.

Prvo je rađen krov Veterinarske stanice u Stocu, a trenutno su u toku radovi na 2 zgrade na Luci, te na zgradi u ulici Hrvatskih branitelja, preko puta Policijske stanice. Krovovi su oštećeni prilikom potresa magnitude 5,6 koji je pogodio Stolac u noći 22. aprila 2022. godine.

Potpisan je okvirni sporazum o sanaciji krovova na javnim objektima i objektima kolektivnog stanovanja stradalima u potresu, u vrijednosti 1 530 126,00 KM. Trenutno se radi Ugovor o izvođenju radova na iznos od 350 000,00 KM, a radove izvodi Eccon inžinjering iz Čapljine.

Radove sufinancira Federalna uprava civilne zaštite sa 700.000 KM, dok 300.000 KM sufinancira Županijska uprava civilne zaštite, dok će preostali dio financirati Grad Stolac.

Uplate za troškove sanacije stigle su i od nekih općina/gradova: Grad Doboj 1000,00 KM, Općina Rudo 700,00 KM, Općine Žepče i Kladanj po 1000,00 KM.

Saniraju se objekti kolektivnog stanovanja i javni objekti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()