U Sarajevo stigle i proslavljene klizačice, očekuje se dolazak Jure Franka, Mateje Svet i Bojana Križaja

Iz Grada Sarajeva je saopćeno da ih je dočekala gradonačelnica Benjamina Karić

07.02.2024. 18:44
  • Podijeli:
klizacice_Benjamina_ZOI84_foto_GradSarajevo-65c3c101ce148.webp Foto: Grad Sarajevo

Proslavljene klizačice Sanda Dubravčić Šimunjak i Katarina Witt, te predsjednik Međunarodne federacije u hokeju na ledu Luc Tardif, stigli su u Sarajevo povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara.

Iz Grada Sarajeva je saopćeno da ih je dočekala gradonačelnica Benjamina Karić.

Na Sarajevski aerodrom danas su doputovale su i Gabriela Soukalova, Kveta Peckova i Blanka Paulu, dobitnice medalja na sarajevskoj olimpijadi u skijaškom trčanju.

Očekuje se dolazak i Jure Franka, Mateje Svet i Bojana Križaja.

"Zajedno ćemo obilježiti 40. godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i podsjetiti sve naše sugrađane na zlatnu sportsku historiju voljenog nam grada", navedeno je u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()