U Republici Srpskoj sutra neradni dan

Dan uspostavljanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH obilježava kao praznik

20.11.2022. 10:28
  • Podijeli:
palata-predsjednika-republike-srpske-banjaluka.jpg

U Repučlici Srpskoj sutra je neradni dan jer se Dan uspostavljanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH obilježava kao praznik.

U dane praznika Republike Srpske ne rade entitetski organi i organizacije, jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS-a.

Prema Zakonu o praznicima RS, načelnici opština, odnosno gradonačelnici će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade radi zadovoljenja neophodnih potreba građana i u kojem obimu.

Sutra se navršava 27 godina od kada je u američkoj bazi Wright-Patterson u Dejtonu parafiran Opći okvirni sporazum za mir u BiH čime je okončan rat u BiH.

Tim dokumentom službeno je okončan rat, a Bosna i Hercegovina je ustrojena kao država tri konstitutivna naroda i ostalih, i dva entiteta - Federacije BiH i Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()