U Mostaru ispod Starog mosta iftarilo 1.300 postača

Prisustvovali su i gosti iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije

11.04.2023. 21:25
  • Podijeli:
Iftar_Mostar_foto_AA (3)-6435b24115715.webp Foto: AA

Veliki broj postača prisustvovao je, sada već tradicionalnom, iftaru na platou ispod Starog mosta u sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru“. Uglavnom je riječ o mladima Mostara, ali i drugih bosanskohercegovačkih gradova, a ove godine je prema riječima organizatora zabilježen rekordan broj postača ispod Starog mosta.

Prisustvovali su i gosti iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije, javlja Anadolija.

"Sretni smo, presretni, jer smo se okupili na devetom tradicionalnom iftaru ispod Starog mosta, koji je drugu godinu zaredom u organizaciji Grada Mostara, a u saradnji sa raznim institucijama – jedna od njih je i Medžlis islamske zajednice Mostar. Ponosan sam da je i večeras iftar u potpunosti iznijela omladina. Ova godina je rekordna. Povećali smo broj postača. Tu je 1.300 postača. Ovo je prva godina da imamo goste iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine, kao i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Tu su postači iz gradova mostarskog muftiluka, te Sarajeva, Tuzle i Zenice, koji su došli u većim ili manjim grupama", rekao je Nedim Hondo, koordinator Info servisa za mlade.

Posebno je za Hondu dragocjena činjenica da su mladi jedinstveni i da se pod okriljem vjere okupljaju i druže.

"Omladina i treba da se druži i okuplja. Drago nam je da smo u ovolikom broju večeras. Posebna je čar i ljepota kada se družimo pod okriljem vjere i Božije ljubavi. Nakon iftara će se prisutnima obratiti predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić, nakon čega će nastupiti Adnan Pajević", naveo je Hondo.

Zadovoljstvo zbog odziva postača i samog ambijenta nije skrivala ni Hana Omerika iz Mreže mladih, koja je jedna od suorganizatorica iftara.

"Ovo je moj drugi iftar, kao domaćina i organizatora. Devet godina održavamo iftar pod Starim mostom i veliko je zadovoljstvo ugostiti postače iz Mostara, Bosne i Hercegovine i šire. Pripreme započinju još prije ramazana. Prethodnih sedmica je bilo zahtjevno i izazovno. Ovo je rekordan broj – 1.300 postača. Zadovoljna sam i čast mi je biti dio ove aktivnosti i organizacije", izjavila je Omerika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()