U Čeliću proglašeno stanje prirodne nepogode

Najteže je stanje u naseljima Čelić, Brnjik, Lukavica, Ratkovići i Šibošnica, a prema prvim informacijama sa terena oko 30 stambenih objekata je pod vodom te više pomoćnih objekata

31.05.2023. 10:04
  • Podijeli:
celic poplave anadolija (2)-6476ffb2129eb.webp Foto: Anadolija

Zbog obilnih kiša koje su uzrokovale izlijevanje potoka i rijeka iz korita, Općina Čelić, u Bosni i Hercegovini, proglasila je stanje prirodne nepogode, kazali su jutros iz Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, javlja Anadolija.

Uslijed obilnih padavina koje su u utorak zahvatile područje općine Čelić u večernjim satima došlo je do izlijevanja svih vodotoka.

“Najteže je stanje u naseljima Čelić, Brnjik, Lukavica, Ratkovići i Šibošnica. Prema prvim informacijama sa terena oko 30 stambenih objekata je pod vodom te više pomoćnih objekata. Brojni lokalni putevi sinoć su bili u totalnom prekidu kao i nekoliko manjih mostova koji su uništeni“, kazali su iz Kantolane uprave Civilne zaštite Tuzla.

Općinski štab Civilne zaštite na sastanku održanom u utorak uvečer analizirajući stanje na području općine Čelić donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode izazvane poplavama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()