U Berkovićima ove godine samo devet učenika u prvom razredu

Uskoro počinje školska godina

26.08.2023. 17:50
  • Podijeli:
skola nastava una-64e78c69129ca.webp Foto: UNA

U Osnovnoj školi "Njegoš" u Berkovićima u prvi razred školske 2023/24 godinu upisano je samo devet učenika, što je poražavajući podatak jer je to znatno manji broj učenika nego u ostalim školama u Hercegovini, izjavio je Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije istočna Hercegovina Milorad Nadaždin.

On je naveo da je upisano šest prvačića u centralnoj školi, a tri u područnoj školi.

Nadaždin je rekao da su sve osnovne škole u regiji spremne za početak nove školske godine, te dodao da će biti pojačano obezbjeđenje učenika.

Prema njegovim riječima, u Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" u Trebinju biće 71 učenik u prvom razredu, a postoje najave da će taj broj učenika biti veći, jer se u grad vraćaju porodice iz inostranstva.

U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, kako je rekao, u prvom razredu u centralnoj školi biće 122 učenika, a u područnim školama 13 učenika, dok je u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u centralnu školu upisano 87 učenika, a pet prvačića u područnu školu.

On je dodao da su u Osnovnoj školi "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći upisana 44 učenika prvog razreda, a u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u ovoj opštini prvi razred pohađaće 40 učenika prvog razreda, 38 u centralnoj školi, a dva učenika u područnoj školi u Mekoj Grudi.

"U Osnovnu školu 'Sveti Sava' u Ljubinju upisan je 31 učenik prvog razreda, u Gacku će prvi razred pohađati 69 učenika, a u Nevesinju 84", rekao je Nadaždin.

On je rekao da je broj upisanih učenika u prvi razred u Trebinju na nivou sa prethodnom godinom, kao i u Bileći, dok je manji broj učenika upisan u Gacku, kao i u Berkovićima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()