U Banjaluci Svečana akademija

Povodom Dana Republike Srpske

08.01.2023. 16:59
  • Podijeli:
Svecana akademija5_Srna-63bae997d2be1.webp Foto: Srna

U Banjaluci je počela svečana akademija povodom Dana Republike Srpske i 31 godina njenog postojanja. Podsjećamo, Ustavni sud BiH je Dan RS proglasio neustavnim.

Svečanoj akademiji prisustvuju predsjednik RS Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi RS i funkcioneri iz RS u institucijama na nivou Bosne i Hercegovine.

Prisutni su i članovi Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života BiH i Srbije.

Nakon svečane akademije, koja se održava u Sportskoj dvorani "Borik", biće upriličen svečani prijem u Administrativnom centaru Vlade Srpske u Banjaluci.

Obilježavanje Dana Republike počelo je danas u Banjaluci polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, vijenaca na Trgu palih boraca NOR-a, te polaganjem vijenaca na Spomen-kosturnici i polaganjem cvijeća na grobnicu 12 banjalučkih beba u Gradskom groblju.

Položeno je cvijeće i na Spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio je odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()