U Banjaluci se od danas ponovo plaća parking

Iz Odsjeka za parkinge, koji djeluje sastavu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju ističu da će o svim eventualnim promjenama i primjeni novog Pravilnika, odnosno o prilagođavanju zona u narednom periodu blagovremeno informisati javnost

05.09.2023. 08:32
  • Podijeli:
parking-banjaluka-foto-grad-bl.jpg

Parking u Banjaluci od danas se naplaćuje, ali po starom cjenovniku. Shodno tome nakon 15-ak dana pauze počinje i kontrola plaćanja ove usluge.

Iz Odsjeka za parkinge, koji djeluje sastavu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju ističu da će o svim eventualnim promjenama i primjeni novog Pravilnika, odnosno o prilagođavanju zona u narednom periodu blagovremeno informisati javnost.

Podsjetimo, raniju odluku o besplatnom parkingu donio je gradonačelnik Draško Stanivuković i to samoinicijativno. To je bila njegova reakcija na negodovanje i proteste SNSD-a zbog odluke o izmjeni cjenovnika i drastičnom poskupljenju parkinga.

Ipak iz Gradske uprave i dalje ostaju pri opredjeljenju da, zarad smanjenja gužvi u saobraćaju u najužem gradskom jezgru prilagode parking zone na pojedinim lokacijama.

Za sada još nije zvanično poznato koliko je gradsku kasu koštao ovaj obračun Stanivukovića sa SNSD-om i bez kolikog iznosa prihoda po osnovi naplate parkinga je grad ostao u posljednjih 15-ak dana.

Bojan Pećanac tvrdi kako je dnevna naplata parkinga u gradu na Vrbasu oko 10 hiljada maraka i da je lako izračunati za koji iznos je u prehodnim danima oštećen budžet.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()