U Banjaluci će se oglasiti sirene u znak sjećanja na razorni zemljotres

Sirene će se oglasiti u 9:11 u trajanju od 60 sekundi, saopšteno je iz Gradske uprave

27.10.2023. 08:36
  • Podijeli:
Banjaluka foto A.Čavić-644294157c758.webp Foto: A.Čavić

U znak sjećanja na razorni zemljotres koji je Banjaluku pogodio na današnji dan 1969. godine, danas će se u 9:11 sati oglasiti sirene gradskog sistema za obavještavanje i uzbunjivanje.

Sirene će se oglasiti u trajanju od 60 sekundi, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zemljotres je razorio veliki dio građevinskog fundusa, načinio je ogromnu materijalnu štetu, a u tri najteže pogođene opštine – Banjaluci, Laktašima i Čelincu – odnio je 15 života, dok je više od hiljadu ljudi povrijeđeno.

Potpuno je uništeno 86.000 stanova, velika oštećenja nanesena su školskim (266), kulturnim (146), zdravstvenim (133), društvenim i objektima javne uprave administracije (152).

Privreda je pretrpjela znatne gubitke. Sva preduzeća su naredni period radila sa znatno smanjenim kapacitetima, a neka su potpuno prekinula proizvodnju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()