Tužilaštvo se žalilo na odluku da ministar Lučić ide u kućni pritvor

Žalba Tužilaštva BiH u popodnevnim satima otpremljena je prema Sudu BiH

09.12.2022. 17:49
  • Podijeli:
milos_lucic -anadolija-638f0c0570b2e.webp Foto: Anadolija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je žalbu na odluku Suda BiH, kojom nije određena mjera pritvora Lučić Milošu, ministru Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, osumnjičenom za visoku korupciju.

"Tužilaštvo BiH smatra da je puštanje osumnjičenog u kućni pritvor već nanijelo štetu istrazi Tužilaštvu BiH, zbog nemogućnosti kontrole komunikacija osumnjičenog putem interneta, video-poziva i visoko-tehnoloških resursa, kao i putem posrednika ili na druge načine, sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu", saopćili su iz Tužilaštva te dodali:

"Također, ovakva odluka u suprotnosti je sa strateškim opredijeljenjem institucija za borbu protiv korupcije i šalje negativnu poruku naporima institucija i agencija za provedbu zakona u procesuiranju i borbi protiv korupcije i zlouporabe položaja nositelja najviših funkcija u institucijama vlasti u BiH, a posebnu težinu daje činjenica da je donesena na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, te u vrijeme kada se očekuje da BiH dobije kandidatski status u procesu europskih integracija".

Žalba Tužilaštva BiH u popodnevnim satima otpremljena je prema Sudu BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()