Tužilaštvo BiH formiralo predmet zbog objavljivanja zakona u Službenom glasniku RS

Na predmetu radi tim od tri tužioca, zajedno sa SIPA i drugim nadležnim agencijama

09.07.2023. 12:09
  • Podijeli:
Tuzilastvo BiH_Anadolija-63bbfe174afe0.webp Foto: Anadolija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet povodom potpisivanja ukaza predsjednika Republike Milorada Dodika i objavljivanja zakona, koje je nedavno usvojila Narodna skupština RS, a potom poništio Christian Schmidt, visoki predstavnik kojeg u Republici Srpskoj ne priznaju.

Porptarol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže za Unu je rekao da na predmetu radi tim od tri tužioca, zajedno sa SIPA i drugim nadležnim agencijama.

"U Tužilaštvu BiH, u navedenom predmetu, formiran je tim od tri tužioca, koji zajedno sa SIPA, te drugim bezbjednosnim i policijskim agencijama, preduzimaju zakonom predviđene aktivnosti o čijim rezultatima će javnost biti obaviještena", istakao je Grubešić.

Do formiranja predmeta je došlo nakon što je novoimenovani direktor Službenog glasnika RS Miloš Lukić danas potpisao ukaze predsjednika RS o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji Srpske.

Nakon potpisivanja ukazi su potom i objavljeni u Službenom glasniku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()